×

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için internet tarayıcınızı tam ekran olarak kullanınız.


Eşarj

Eşarj kimdir, nasıl çalışır, Enerjisa nasıl bir rol üstlenir?

Enerjisa İle Elektrikli Şarj İstasyonları

Enerjisa, Eşarj ile istediğiniz yerde elektrikli araç şarj istasyonları kurulumu yaparak, konforunuzdan ödün vermeden Türkiye’nin en büyük şarj istasyonu ağına erişmenizi ve aracınızın en kısa sürede şarj olmasını sağlar.

Türkiye’nin En Büyük Şarj İstasyonu Ağı

Türkiye’nin en hızlı şarj istasyonu ağı olan Eşarj’ın 50’ye yakın istasyonundan seyahatiniz esnasında size en yakın halka açık şarj istasyonunu ziyaret ederek, hızlı şarjlanma imkanından faydalanabilirsiniz.

Sayfanın alt kısmında yer alan haritadan veya Eşarj web sitesi ve Eşarj DriverMobile uygulaması üzerinden, size en yakın şarj istasyonunu ve uygunluk durumunu görüntüleyebilir, menzil kaygısı yaşamadan yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz.

Eşarj Ortaklığı ile Gelirinizi Artırın

Eşarj, halka açık Eşarj istasyonlarına yatırım yapma ve bu istasyonlardan gelir elde etme imkânı sunuyor.

Yatırım yaptığınız istasyonların detaylı kullanım raporlarına Eşarj'ın sunduğu web tabanlı ‘İş Ortağı Portalı’ndan ulaşabilir, kazançlarınızı gerçek zamanlı takip edebilirsiniz.

Kişiye Özel Şarj Çözümleri

Elektrikli aracınızı Eşarj garantisiyle güvenli ve hızlı şekilde şarj edebilir, evinizde ya da işyerinizde altyapınıza uygun özel şarj çözümlerine sahip olabilirsiniz. Şarj istasyonunun kurulumu evinizde ya da işyerinizde Eşarj’ın profesyonel ekiplerince gerçekleştirilir. Ayrıca kendi özel kullanımınıza yönelik olarak, markalar tarafından sunulacak şarj istasyonu için en uygun güçlü, altyapı, mesafe ve güvenlik önlemlerine erişebilirsiniz.

Paylaşımlı Özel Şarj Çözümleri

Birden fazla ve farklı elektrikli araç kullanıcısı olan; kurumunuza, inşaat projenize, sitenize veya apartmanınıza, paylaşımlı kullanımlı şarj üniteleri kurdurabilirsiniz. Elektrikli araç sahipleri, yönetiminizin sağlayacağı Eşarj kartlarıyla araçlarını bu özel ünitelerde şarj edebilirler.

Otomotiv Endüstrisi (OEM) İş Birlikleri ile Çözüm Odaklı Yaklaşım

Türkiye’de Elektrikli Araç satışı yapan markalar ile E-Mobilite iş ortağı Eşarj arasında gerçekleştirilen iş birlikleri sayesinde aracınızın satın alma aşamasından kullanmaya başladığınız ana kadar; ev veya iş yerinizde teknik altyapınızın değişik tipte şarj istasyonlarına göre uyumluluğu kontrol edilir ve detaylı şekilde raporlanır.

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Nedir?

Elektrikli araçların bataryalarının şarj edilmesi için elektrik enerjisi sağlayan bir altyapı unsurudur.

Elektrikli araç sahipleri, araçlarının bataryasının dolumunu yapabilecekleri elektrikli araç şarj ünitelerine (Eşarj) ihtiyaç duyarlar. Türkiye’de 81 ilde halka açık olarak kullanılabilen Eşarj istasyonları kurulmakta ve bu istasyonların sayısı giderek yaygınlaşmaktadır. Aynı zamanda elektrikli araç şarj üniteleri, bireysel kullanım için kişilerin evlerine kurulabilir.

Elektrikli Şarj İstasyonu Ünite Çeşitleri Nelerdir?

Elektrikli araç şarj istasyonu üniteleri, farklı şarjlanma türlerine sahiptir. Şarj istasyonları ile iki farklı şebeke kullanılır: Alternatif akım (AC) ve doğru akım (DC).

1. Alternatif Akım (AC)

Standart ev prizlerini de içine alan AC şebekeleri, elektrikli bir aracı şarj etmenin en ucuz yolu olmasına rağmen bu işlem uzun zaman alır. AC tipi şarj istasyonlarında şebekeden gelen alternatif akım, araç üzerindeki bir dönüştürücü yardımıyla doğrusal akıma çevrilerek bataryaya iletilir. Ancak AC şebekelerinde şarj hızı, istasyonun çıkış gücüne ve araçtaki dönüştürücünün kapasitesine bağlı olarak değişir.

Birden fazla ve farklı elektrikli araç kullanıcısı olan; kurumunuza, inşaat projenize, sitenize veya apartmanınıza, paylaşımlı kullanımlı şarj üniteleri kurdurabilirsiniz. Elektrikli araç sahipleri, yönetiminizin sağlayacağı Eşarj kartlarıyla araçlarını bu özel ünitelerde şarj edebilirler.

2. Doğru Akım (DC)

Yüksek hızlı şarj olarak da bilinen DC istasyonları, 1-4 saat arasında tam dolum gerçekleştirebilir. Bu süre, aracın batarya kapasitesine ve DC şarjlanma gücüne göre değişkenlik gösterir. Şebekedeki alternatif akım, istasyon üzerinde doğru akıma dönüştürülür ve araç bataryasına iletilir.

Neden Elektrikli Şarj İstasyonu Kullanmalıyım?

Elektrikli şarj istasyonu kullanmanın birçok avantajı vardır.

Küresel iklim değişikliğinin önüne geçebilmek için en temel çözüm fosil yakıt tüketiminin sonlandırılmasıdır. Fosil yakıtlarının neden olduğu iklim krizi ve çevre kirliliğini önlemek için tüm dünya seferberlik içindedir.

Elektrikli ve hibrit araçlar da bu yüzden giderek yaygınlaşıyor. Ayrıca, elektrikli araçlar düşük yakıt ve bakım maliyetleri, yüksek verimlilik seviyeleri ile giderek daha fazla tercih ediliyor.

Elektrikli araçların yaygınlaşması ile birlikte ilk akla gelen soru “Elektrikli aracımı nasıl şarj edebilirim?” iken, elektrikli şarj istasyonları da tam bu sorunun cevabını bizlere sunuyor. Nasıl ki içten yanmalı bir otomobilin benzin istasyonuna ihtiyacı varsa, elektrikli araçların da şarj istasyonlarına ihtiyacı var.

Bir elektrikli aracın 150 kilometrelik bir mesafeyi kat edebilmesi için AC istasyonlarda araç marka ve modeline göre 2-6 saat süre ile şarj edilmesi gerekir. Ancak DC hızlı şarj istasyonları ile bu süre 20- 30 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşebilir. Özellikle uzun yol için kurulan hızlı şarj istasyonları, kısa bir sürede %80'e kadar şarj imkânı sağlar. Elektrikli araçların şarj süresi; aracın batarya kapasitesi, AC/DC şarjlanma gücü ve bağlandığınız istasyonun gücüne göre değişkenlik gösterir.

Türkiye’de Eşarj Elektrikli Şarj İstasyonları Haritası

I-REC Sertifikası Nedir?

Eşarj Elektrikli Şarj İstasyonlarında tüketilen elektrik enerjisi, Türkiye’de IREC programına kayıtlı bulunan rüzgâr ve güneş santrallerinde üretilen enerji ile karşılanır. Elektrikli araçların çevresel etkileri ile ilgili en çok tartışılan konulardan bir tanesi, elektriğin kaynağıdır. I-REC sertifika sistemi sayesinde kaynaktan-tekere sıfır emisyon mümkün hale gelir.

Birden fazla ve farklı elektrikli araç kullanıcısı olan; kurumunuza, inşaat projenize, sitenize veya apartmanınıza, paylaşımlı kullanımlı şarj üniteleri kurdurabilirsiniz. Elektrikli araç sahipleri, yönetiminizin sağlayacağı Eşarj kartlarıyla araçlarını bu özel ünitelerde şarj edebilirler.

Elektrikli Şarj İstasyonları Nasıl Kurulur?

Eşarj Elektrikli Şarj İstasyonları kurulum süreci hakkında bilgi almak için tıklayın.

Elektrikli Şarj İstasyonu Kurmanız İçin 3 Sebep

1. Çevre Dostu

Elektrikli şarj istasyonları ve elektrikli araçlar, sürdürülebilir bir geleceğe yatırımdır. Fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltır, çevre kirliliğini önlemeye yardımcı olur. Eşarj elektrikli şarj istasyonları, I-REC Sertifika sistemi ile enerjinin kaynağını belgeler ve sürdürülebilir enerji kaynaklarından yararlanır. Eşarj elektrikli şarj istasyonları, global ısınmayı ve iklim krizini engellemeye katkıda bulunur.

2. Verimli

Eşarj elektrikli şarj istasyonları enerjiyi en verimli şekilde kullanır. Enerji kayıplarını en aza indirir.

3. Yakıt ve Bakım Maliyeti Tasarrufu

Elektrikli araçlar ile benzinli araçlara göre ilk günden itibaren yakıt ve bakım maliyetinden tasarruf edersiniz. Elektrikli araçlar sürdürülebilir bir geleceğe yatırım yapar ve sürekli bir tasarruf sağlar. Binek bir aracın yıllık ortalama 30-40 bin km yol yaptığı ve piyasadaki elektrikli araçların modelleri dikkate alındığında; elektrikli araç kullanımı, yakıt harcamasında yaklaşık % 70-80’lere varan tasarruf sağlayabilir.

Ürün Broşürü

Eşarj çözümlerimiz hakkında bilgi alabileceğiniz broşürümüzü incelemek için tıklayabilirsiniz.

Bize Ulaşın

Eşarj ile ilgili tüm istek ve önerileriniz için, 444 83 03 numaralı çağrı merkezi numarasını arayabilirsiniz.