×

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için internet tarayıcınızı tam ekran olarak kullanınız.


Medya Merkezi

Enerjisa Enerji, Eşarj’daki hisselerini yüzde 94’e yükseltti.

Enerjisa Enerji, 2018 yılından beri çoğunluk hisselerine sahip olduğu Türkiye’nin ilk ve en hızlı elektrikli şarj istasyonu ağı Eşarj hisselerini yüzde 94’e yükseltti. Eşarj’daki payını yüzde 80’den yüzde 94’e yükselten Enerjisa Enerji, 42,4 milyon TL karşılığında hisseleri devraldı. Sürdürülebilir gelecek hedefiyle çalışan Enerjisa Enerji, Türkiye’nin ilk ve en hızlı şarj istasyonu ağını yönetmeye devam edecek.
%20’si halka açık ve ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON SE olan elektrik dağıtım ve perakende satışında Türkiye’nin lider şirketi Enerjisa Enerji, Türkiye’nin ilk ve en hızlı elektrikli şarj istasyonu ağı Eşarj hisselerindeki çoğunluk payını yüzde 94’e çıkararak yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Enerjisa Enerji, 2018 yılında sürdürülebilir ve çevreye duyarlı gelecek kurma misyonu doğrultusunda çoğunluk hisselerine sahip olduğu Eşarj’ın %14 hissesini daha 42,4 milyon TL karşılığında devralarak çoğunluk hisse payını arttırdı.

Son yıllarda artan elektrikli otomobil talebiyle beraber Türkiye çapındaki istasyon sayısını da arttıran Eşarj, Türkiye ‘ de 2009’dan beri şarj operatörlüğü hizmetini sağlayan ilk oyuncu olma özelliğini taşıyor. Türkiye'de 251 lokasyonda 155’i hızlı şarj istasyonu olmak üzere 468 şarj istasyonu ile faaliyet gösteren Eşarj , Türkiye’nin ilk ve en hızlı elektrikli araç istasyon ağı konumunda yer alıyor. Enerjisa Enerji satın alma sonrasında e-mobilite alanında yenilikçi ve öncü konumunu güçlendirmeyi ve ulaşımın karbonsuzlaşmasına katkıda bulunarak çözümler sunmayı hedefliyor.

Murat Pınar: Eşarj ile Türkiye’nin en hızlı şarj istasyon ağını örmeye devam edeceğiz.


Enerjisa Enerji CEO’su ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Öncelikle Enerjisa Enerji olarak e-mobilite konusunu Türkiye’de ilk kez gündemine alan enerji şirketlerinden biri olmaktan gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim. Bugün de 2018 yılından beri çoğunluk hisselerine sahip olduğumuz Eşarj ‘daki payımızı artırarak şirketin yüzde 94’üne sahip olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Dünyada hızla büyüyen ve ülkemizi de etkileyecek olan e-mobilite sektörü için de Eşarj ile hazırlıklarımızı yapıyoruz ve sektöre ana iş kollarımızın dışında da öncülük etmeye devam ediyoruz.

Paris İklim Anlaşması’nı ülkemizin de imzalaması ile birlikte Türkiye’deki sürdürülebilirlik bakış açısı ve özel sektörün sorumlulukları da değişecektir. Biz de bu noktada yenilenebilir kaynaklardan dağıtık üretim, verimlilik, yeşil enerji ve depolama gibi sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklı ürünlere yatırım yapıyoruz. E-mobilite de bu alanlardan biri ve elektrikli araç sayısının gelecek 10 yıl içerisinde ülkemizde 1 milyona ulaşması bekleniyor. Dolayısıyla çok büyük bir potansiyel söz konusu. Eşarj olarak biz de hem ülkemiz hem müşterilerimiz için önümüzdeki dönemde hız kesmeden istasyon sayımızı arttırarak Türkiye’nin şarj istasyonu alt yapısını en hızlı şarj istasyonlarımız ile örmeye devam edeceğiz.” dedi.






Sorumluluk Reddi
Bu basın bülteni yalnızca bilgilendirme amacıyla sunulmaktadır. Yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilmemeli ya da herhangi bir değerlendirme veya kıymete dayanak olması amaçlanmamış olup, hiç kimse için herhangi bir hisseyi veya başka kıymetleri alması, elinde tutması veya satması ile ilgili öneri olarak nitelendirilmemelidir. Bu basın bülteni Enerjisa ve Enerjisa ‘nın iştiraki olan şirketlerin yönetimleri tarafından yapılan güncel varsayımlara ,tahminlere ve de ilgili şirketlerin elinde bulunan diğer bilgilere göre ileriye dönük açıklamalar içerebilir. Çeşitli bilinen ve bilinmeyen riskler, belirsizlikler ve diğer etmenler, gelecekteki gerçek sonuçlar, mali durum, şirketin gelişim veya performansı ile burada verilen tahminler arasında önemli farklılıklara yol açabilir. Enerjisa ve Enerjisa’ nın iştirakleri , kanunun mecbur tuttuğu haller dışında, bu ileriye dönük açıklamaları güncelleme veya gelecekteki olaylara veya gelişmelere uygun hale getirme niyetinde değildir ve böyle bir yükümlüğü de bulunmamaktadır.