×

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için internet tarayıcınızı tam ekran olarak kullanınız.


Medya Merkezi

2015 Hedefimiz İçin Yatırımlarımız Kararlılıkla Devam Ediyor

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. CFO’su Fuat Öksüz ve Başkent EDAŞ CEO’su Yetik K. Mert, 2009 yılında enerji sektörüyle ilgili dünyadaki, Türkiye’deki gelişmeleri paylaşmak ve gelecek döneme ilişkin Enerji Grubu’nun hedeflerini aktarmak üzere, enerji muhabirleri ile Ocak ayında biraraya geldi.

Türkiye elektrik sektörünün lideri olma yolunda hızla ilerleyen Enerjisa Grubu, yaşanan finansal ortama karşın, 2015 yılı için belirlediği hedefleri doğrultusunda üretim portföyünü büyütecek yatırımlarını 2009 yılında da kararlılıkla sürdürdü.

Dikey entegre yapıda büyümeyi hedefleyen Enerjisa’nın üretim ve dağıtım yatırımları

2009 yılı sonunda Erzurum’da 236 MW kurulu gücündeki Arkun Barajı ve Hidroelektrik Santralı ile Adana’da 49 MW kurulu gücündeki Doğançay Regulatörü ve Hidroelektrik Santralı projeleri Enerjisa portföyüne eklenmiştir. 2014 yılına kadar devreye alınması hedeflenen Arkun projesi, Çoruh Nehri üzerinde yer alan 10 büyük projeden biridir. Böylelikle Enerjisa Enerji Üretim A.Ş.’nin portföyü, işletmede olan, inşa halinde ve mühendislik çalışmaları süren lisanlı projeler olarak 3.200 MW’a ulaşmıştır. Bu portföye ek olarak, toplam kurulu gücü yaklaşık 1.070 MW olan projeler ise lisans başvurusu aşamasındadır.

Türkiye’nin elektrik arz güvenliği sorununun çözümüne en kısa sürede katkıda bulunmak üzere, başta 920 MW kurulu gücüyle en büyük proje olan Bandırma Doğal Gaz Kombine Çevrim Santralı olmak üzere, tamamının 2012 yılı sonuna kadar devreye girmesi planlanan toplam 1.950 MW gücündeki Faz-1 projelerinin inşa çalışmaları sürmektedir. 2009 yılı içinde bu doğrultuda gerek hidroelektrik projeler, gerekse rüzgâr projeleri ile ilgili yeni yapım sözleşmelerine imza atılmıştır.

Türkiye'nin 3 milyondan fazla müşterisiyle en büyük dağıtım şirketlerinden biri olan Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’nın müşterilerine daha kaliteli hizmet verebilmesi amacıyla yatırımları sürmektedir.