×

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için internet tarayıcınızı tam ekran olarak kullanınız.


Medya Merkezi

2012 Brandon Hall Mükemmelliyet Ödülleri

ENERJİSA’NIN İNSAN KAYNAKLARI GELİŞİM PROGRAMLARI ULUSLARARASI ARENADA FARK YARATTI

2012 BRANDON HALL MÜKEMMELLİYET ÖDÜLLERİ’NDE 3 ÖDÜLÜN SAHİBİ OLDU

Şirket içi eğitim ve gelişim konularındaki deneyimiyle dünyanın en prestijli kurumlarından biri olarak kabul edilen Brandon Hall Group tarafından düzenlenen “2012 Brandon Hall Mükemmeliyet Ödülleri” kapsamında Enerjisa “En İyi Liderlik Gelişim Programı” ve “En İyi Yetkinlik ve Yetenek Gelişim Programı” kategorilerinde 3 gümüş ödülün sahibi oldu.

Misyonunu, en yetkin çalışanlarla Türkiye elektrik pazarının lideri olarak fark yaratan projeleri hayata geçirmek olan Enerjisa, bu misyonla insan kaynağına yaptığı yatırımlarla uluslararası arenada fark yarattı.
Enerjisa, “2012 Brandon Hall Mükemmelliyet Ödülleri” kapsamında “En İyi Liderlik Gelişim Programı” kategorisinde T.E.A.M. ve YOUNG ENERGY uygulamaları ve “En İyi Yetkinlik ve Yetenek Gelişim Programı” kategorisinde YOUNG ENERGY uygulaması ile toplam 3 gümüş ödül sahibi oldu.

Bu sene 14. kez düzenlenen organizasyonda ödül alan şirketler arasında Microsoft, British Airways, IBM, HP, PWC, Shell, Mc Donald's, KPMG, Abbott, PepsiCo gibi küresel devler de yer alıyor. Enerjisa ödül aldığı kategorilerde tek Türk markası olarak dikkat çekiyor.

Bu yıl Mayıs ayında Sabancı Holding şirketlerinin tarafından Sabancı Altın Yaka Ödülleri’nde İnsana Yatırım Ödülü’nün de sahibi olan Enerjisa’nın insan kaynağına verdiği önem ödüllerle büyük takdir görüyor.

EN İYİ YETENEKLERİ EN DOĞRU ŞEKİLDE YÖNETMEK ANA HEDEFİMİZ

Enerjisa Stratejik İş Destek Direktörü Berna Öztınaz, IK gelişim programları ile ilgili olarak “Stratejik liderlik modelimiz, hedeflerimiz ve kurum kültürümüz kapsamında geliştirdiğimiz programlar ile en iyi yetenekleri en doğru şekilde yönetmeye ve yönlendirmeye büyük önem veriyoruz. Mükemmel çalışan deneyimi yaratma hedefi ile olasılıkları gerçeğe dönüştürecek uygulamalara yönelik yatırımlarımıza devam ederek çalışan enerjimizi yükselteceğiz” dedi.

YOUNG ENERGY YETENEK GELİŞİM PROGRAMI İLE ENERJİMİZE ENERJİ KATIYORUZ

Genç ve yüksek potansiyelli çalışanlarımızın kişisel gelişimlerine destek olan yetenek yönetimi programımız Young Energy ile çalışanlarımızın yetkinliklerini yalnızca eğitimlerle değil aynı zamanda deneysel öğrenme metodları, takip sistemleri, geribildirim seansları ve mentorluk gibi farklı eğitim dışı faaliyetlerle desteklenmiştir.

Brandon Hall Ödül Programı, “En İyi Yetkinlik ve Yetenek Gelişim Programı” ile “En İyi Liderlik Gelişimi Programı” kategorilerinde Young Energy uygulamasını destekleyerek 2 gümüş ödüle layık buldu.

FARKLI PROFİLDE, FARKLI TECRÜBELERDE VE FARKLI LOKASYONLARDAN YÖNETİCİLER T.E.A.M. UYGULAMASI İLE BİR ARAYA GELDİ

Enerjisa şirketlerinde çalışmakta olan tüm Orta Kademe Yöneticileri kapsayan bir gelişim programı olan T.E.A.M. uygulamasında yöneticiler, kişisel ve yönetsel gelişimleri için çeşitli eğitimlere katıldılar.

Farkındalık, vizyonerlik ve liderlik anlamında orta kademe yöneticilerimizin yetkinlikliklerini daha yüksek noktalara taşımayı hedefleyen T.E.A.M. uygulaması ise şirketimize, Brandon Hall 2012 “En İyi Liderlik Gelişimi Programı” kategorisinde gümüş ödül kazandırdı.


Enerjisa Hakkında
1996 yılında Sabancı şirketlerinin elektrik enerjisi ihtiyaçlarını karşılamak üzere otoprodüktör olarak kurulan Enerjisa, 2007 yılı Mayıs ayında Sabancı Holding ile Avrupa’nın önde gelen elektrik şirketlerinden biri olan Verbund tarafından imzalanan, eşit hisse ve yönetim ortaklığına dayalı ortaklık anlaşması sonrasında, Türkiye elektrik enerjisi sektöründe üretim, dağıtım, toptan ve perakende ticareti içeren dikey entegrasyona dayalı bir stratejiyle pazarda liderlik hedefleyen bir şirket haline gelmiştir.

Bu hedefe yönelik faaliyetler, 2011 yılında kurulan ve Enerjisa Enerji Üretim, Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış ve Ticaret, Enerjisa Elektrik Dağıtım ve Enerjisa Doğal Gaz Toptan Satış olmak üzere toplamda 3541 çalışana sahip 4 operasyonel şirketi bünyesinde bulunduran çatı şirketi Enerjisa Enerji A.Ş. bünyesinde sürdürülmektedir.

Brandon Hall Group Hakkında
Yetenek Yönetimi, Liderlik, Araştırma, Satış ve Pazarlama gibi konularda 20 yIllık uluslararası geçmişe sahip dünyanın en prestijli kurumlarından Brandon Hall Group 10.000 civarında uluslararası müşteriye sahip.

1994’den bu yana verilen Brandon Hall Mükemmeliyet Ödülleri, 2012 yılında da hem Brandon Hall hemde bağımsız jüriler tarafından ihtıyaca uygunluk, program dizaynı, fonsiyonellik, yaratıcılık, ve ölçülebilir yararlar konularında 78 farklı kategoride, Öğrenme, Yetenek Yönetimi, Satış ve Pazarlama ve Teknoloji dallarında altın, gümüş ve bronz olarak sahiplerini buldu.