Teknisyen Okulu Projesi

ENERJİSA, “TEKNİSYEN OKULU PROJESİ” İLE ÖNCE EĞİTİYOR SONRA İŞ SAHİBİ YAPIYOR

Enerjisa “Teknisyen Okulu” projesi” ile  meslek lisesi veya meslek yüksek okulu mezunlarına,  enerji sektörüne yönelik özel olarak tasarlanmış bir eğitim fırsatı sunarak,  istihdam yaratacak,  öncü bir uygulama geliştiriyor.

Misyonu, en yetkin çalışanlarla Türkiye elektrik pazarının lideri olarak, topluma sürdürülebilir değer yaratmak olan Enerjisa, enerji sektöründe fark yaratacak “Teknisyen Okulu” projesini hayata geçirdi. Bir yılda tasarlanan Teknisyen Okulu projesi, meslek lisesi veya meslek yüksek okulu elektrik ve makine bölümü mezunu, sektör tecrübesi bulunmayan adayların, hem teknik bilgi seviyesini artırmayı hem de onları “Enerjisalı”yapmayı amaçlıyor.

Enerjisa Yöneticilerinden Süreç Boyunca Destek

Projeye 1 ay içerisinde 5.000’den fazla başvuru alan Enerjisa, yapılan değerlendirmelerde uygun bulunan 200 adaya yazılı teknik sınav ve mülakatlar uygulamış ve  Teknisyen Okulu’na katılmaya hak kazanan 22 Enerjisalı’yı belirlemiş bulunuyor. Enerjisa ekibinden çeşitli kademelerde onlarca yönetici, adayların seçim sürecinden, aldıkları eğitime ve Enerjisa lokasyonlarındaki oryantasyonlarına kadar geçen süreç boyunca onların yanında olup, destek veriyor.

Teknisyen Okulu’nun Açılışı Sabancı Center’da Gerçekleşti

Projenin açılışı, Enerjisa üst düzey yöneticileri, projeye katkı sağlayan tüm yöneticiler, eğitmenler ve Teknisyen Okulu öğrencilerinin katılımıyla 3 Eylül’de Sabancı Center’da gerçekleştirildi. Açılış toplantısında, Enerjisa’nın üst düzey yöneticileri tarafından karşılanan Teknisyen Okulu öğrencileri,  Enerjisa ve  alacakları eğitim ile ilgili detaylı bilgi edinme fırsatı buldular.

Enerjisa CEO’su Yetik K. Mert programın açılış konuşmasında, Enerjisa’nın en kuvvetli fonksiyonlarından birinin İnsan Kaynakları olduğunu belirterek “Enerjisa’nın insana verdiği değer bizi hedeflerimize taşıyacak en önemli araçtır” dedi.

Enerjisa’nın elektrik santral projelerini ne kadar titizlikle ele aldığını anlatan Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. CPO’su Veli Balat, Teknisyen Okulu Projesi ile bu santrallerde görev alacak Enerjisalılar’ın da aynı titizlikle eğitileceğini ve destekleneceğini belirtti. Veli Balat ayrıca, 2013 yılında işletmeye geçecek hidroelektrik santrallerinin toplam personel ihtiyacının üçte birini Teknisyen Okulu öğrencilerinin karşılayacağını belirtti.

Enerjisa Stratejik İş Destek Direktörü Berna Öztınaz ise, 5000 kişi arasından seçilen 22 teknisyen adayının özel ve ayrıcaklı kişiler olduğunun  altını çizerek “Enerjisa’yı diğer şirketlerden ayıran en önemli özellik insana yapılan yatırımdır.” dedi.

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Serkan Özkaya da Teknisyen Okulu öğrencilerine  seslenerek, “Bizler başarının ve geleceğe ulaşmanın en temel unsuru olarak çalışanlarımızı görüyoruz. Bu takıma girince siz de göreceksiniz, <Sen Enerjisa oluyorsun, Enerjisa sen oluyor>.”

Açılış programında söz alarak, bu projenin kendileri için çok iyi bir kariyer fırsatı olduğunu söyleyen adayların her biri, Enerjisa bünyesine katılıyor olmanın kendilerine verdiği heyecanı anlattı:

Adana’dan katılan Berat Yaşar: “Teknisyen okulu çok güzel düşünülmüş, kendi açımdan, arkadaşlarımın açısından, kariyerimiz açısından ileriye gidecek çok önemli bir yatırım olmuş.”

Kırıkkale’den katılan Gürhan Taşan: “Sınava ilk girdiğimde buranın değişik bir yer olduğunu anlamıştım. İlk başta çok ümitli değildim ama insanlara ne kadar değer verildiğini görünce bu bile gerisini anlamamıza yetti. Siz bize bu değeri verdiniz, biz de sizler için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.”

Mersin’den katılan Ali Can: “Enerjisa projesi ve ailesine dahil olduğum için çok mutluyum. Bu anlamda iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bize bu fırsatı sunduğunuz için hepinize teşekkür ediyoruz.”

Niğde’den katılan Serdal Kaplan:  “Gerçekten çok güzel bir eğitim, ciddi bir konu. Görmediğimiz her şeyi burada öğreneceğiz.”

Adana’dan katılan Semih Yalçınkaya: “Burada olmaktan çok mutluyum ve şu an sizleri tanıdıkça ne kadar şanslı olduğumu anlıyorum ve hepinize teşekkür ediyorum.”