Enerjisa Bares Res Finansman Anlaşması

ENERJİSA 142.5 MW BARES RÜZGAR SANTRALİ PROJESİ İÇİN 135 MİLYON EURO’LUK FİNANSMAN PAKETİNİ İMZALADI

ENERJİSA, BARES RÜZGAR SANTRALİNİN FİNANSMANI İÇİN AVRUPA İMAR VE KALKINMA BANKASI (EBRD) İLE 135 MİLYON EURO’LUK KREDİ ANLAŞMASI İMZALADI.

ENERJİSA BARES RÜZGAR SANTRALİ TAMAMLANDIĞINDA 142.5 MW GÜCÜ İLE TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK RÜZGAR SANTRALLARINDAN BİRİ OLACAK.

2012 YILINDA DEVREYE ALINMASI HEDEFLENEN ENERJİSA BARES RÜZGAR SANTRALİ, 52 TÜRBİN İLE YILDA YAKLAŞIK 500 GWh ENERJİ ÜRETECEK.

ENERJİSA CEO’SU YETİK KADRİ MERT: “TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ENERJİSİ İHTİYACINI EN GÜVENİLİR VE ÇEVREYLE UYUMLU BİR ŞEKİLDE KARŞILAMAK İÇİN YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ ÜRETİMİMİZDEKİ PAYINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ. 142.5 MW GÜCÜNDEKİ BARES RÜZGAR SANTRALİ İLE RÜZGAR YATIRIMLARIMIZDA BÜYÜK BİR ADIM ATTIK”.

Türkiye elektrik sektörünün lideri olma yolunda hızla ve kararlılıkla ilerleyen Enerjisa, 142.5 MW gücündeki BARES Rüzgar Santrali projesi için 135 Milyon Euro’luk finansman paketini imzaladı ve rüzgar enerjisi alanında da büyük bir oyuncu olma kararlılığında olduğunu gösterdi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile imzalanan kredi anlaşmasının 100 milyon Euro’luk kısmı EBRD tarafından karşılanan EBRD A kredisi, 35 milyon Euro’luk kısmı ise ticari bankalardan karşılanmak üzere EBRD B kredisinden oluşuyor.

2015 yılında en az 5.000 MW kurulu güce ulaşmayı hedefleyen Enerjisa’nın, üretim portföyünü büyütme ve çeşitlendirmeye yönelik faaliyetlerine hız kazandırdığını belirten Enerjisa CEO’su Yetik Kadri Mert “Türkiye’nin elektrik enerjisi ihtiyacını en güvenilir ve çevreyle uyumlu bir şekilde karşılamak için yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimimizdeki payını artırmayı hedefliyoruz. 142.5 MW gücündeki Enerjisa BARES Rüzgar Santrali’ni portföyümüze ekleyerek, rüzgar enerjisi alanında büyük bir adım attık” dedi.

Enerjisa CEO’su Mert ayrıca imzalanan finansman anlaşmasının Enerjisa’nın büyüme stratejisini destekleyecek önemli bir anlaşma olduğunu belirterek, Enerjisa’ya duydukları güven için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’na (EBRD)teşekkür etti.

Türkiye’nin tek sahadaki en büyük rüzgar santrallerinden biri olma özelliği taşıyan Enerjisa BARES Rüzgar Santrali 52 türbin ile yılda yaklaşık 500 GWh enerji üretecek. Santral 2012 yılında devreye alınacak.

2011 yılında devreye alınan 30 MW gücündeki Çanakkale Rüzgar Santrali’nin ardından 39 MW kurulu güce sahip Dağpazarı Rüzgar Santrali ve 142.5 MW BARES Rüzgar Santrali’ni 2012 yılında devreye alacak olan Enerjisa, rüzgardaki kurulu gücünü 211.5 MW’a çıkaracak.

ENERJİSA

1996 yılında Sabancı şirketlerinin elektrik enerjisi ihtiyaçlarını karşılamak üzere otoprodüktör olarak kurulan Enerjisa, 2007 yılı Mayıs ayında Sabancı Holding ile Avrupa’nın önde gelen elektrik şirketlerinden biri olan Verbund tarafından imzalanan, eşit hisse ve yönetim ortaklığına dayalı ortaklık anlaşması sonrasında, Türkiye elektrik enerjisi sektöründe üretim, dağıtım, toptan ve perakende ticareti içeren dikey entegrasyona dayalı bir stratejiyle pazarda liderlik hedefleyen bir şirket haline gelmiştir.

Bu hedefe yönelik faaliyetler, 2011 yılında kurulan ve Enerjisa Enerji Üretim, Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış ve Ticaret, Enerjisa Elektrik Dağıtım ve Enerjisa Doğal Gaz Toptan Satış olmak üzere 4 operasyonel şirketi bünyesinde bulunduran çatı şirketi Enerjisa Enerji A.Ş. bünyesinde sürdürülmektedir.

Enerjisa 2015 yılında minimum 5000 MW kurulu güç ve Türkiye elektrik enerjisi piyasasında en az %10 pazar payına ulaşmayı hedeflemektedir. Enerjisa ayrıca doğal gaz piyasasında kendi ihtiyaçlarını optimize etmek amacıyla aktif olarak gaz tedariki ve ticareti operasyonlarını da yönetmektedir.

Enerjisa, sektördeki fırsatları değerlendirerek ortaklarına, müşterilerine, çalışanlarına, tedarikçilerine ve topluma katma değer yaratmayı; tüm faaliyet alanlarında tercih edilen tedarikçi olmayı amaçlamaktadır. Pazardaki rekabetçi konumunu güçlendirmek ve bunu sürekli kılmak için süreç ve sistemlerin kesintisiz olarak geliştirilmesi, Enerjisa’nın ana hedefleri arasındadır.