Enerjisa, Menge Barajı Ve Hidroelektrik Santrali'nde Elektrik Üretimine Başladı

ENERJİSA, MENGE BARAJI VE HİDROELEKTRİK SANTRALİ’NDE ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLADI

SABANCI VE AVUSTURYA’NIN LİDER ELEKTRİK ŞİRKETİ VERBUND ORTAKLIĞI ENERJİSA, 2015 YILINDA EN AZ 5.000 MW KURULU GÜÇ HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR.

Adana Seyhan Nehri’nin bir kolu olan Göksu üzerine inşaa edilen, 89 MW kurulu güce sahip Enerjisa Menge Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Ocak 2012 itibariyle tam kapasite üretime başladı.

Enerjisa, yenilenebilir enerji projeleri arasında yer alan 30 MW kurulu güce sahip Çanakkale Rüzgar Enerjisi Santrali ve 142 MW kurulu güce sahip Hacınınoğlu Hidroelektrik Santrali’nin ardından 89 MW kurulu güce sahip Menge Barajı ve Hidroelektrik Santralı’nın üretime geçmesi ile Enerjisa, Türkiye’nin elektrik enerjisi ihtiyacını en güvenilir ve çevreyle uyumlu bir şekilde karşılamak için kaynak çeşitliği yaratmaya yönelik çalışmalarına devam etmektedir.

Enerjisa Üretim

Enerjisa Üretim, enerji sektöründeki yeni iş olanaklarını değerlendirmek, kaliteli ve güvenilir enerji tedarikçisi ihtiyacını karşılamak amacıyla 1996 yılında kurulmuştur.

Enerjisa Üretim, Kocaeli, Adana, Çanakkale, Mersin ve Bandırma’da faaliyet gösteren toplam 1306,5 MW kapasiteli beş doğal gaz kombine çevrim santrali, Çanakkale'de 30 MW kurulu gücündeki rüzgar santrali ve Antalya, Mersin ve Kahramanmaraş’ta işletmede olan 316 MW kurulu güce sahip  çeşitli hidroelektrik üretim santrallerinin devreye alınması ile birlikte 2012 başı itibariyle toplam 1653 MW kurulu güce ulaşmıştır.

Üretim portföyünün stratejik avantaj yaratacak şekilde çeşitlendirilmesi amacıyla yaklaşık 1830 MW kurulu güce sahip 13 hidroelektrik santralinin, 450 MW kurulu gücündeki Tufanbeyli Termik Santrali’nin ve toplam 182 MW  kurulu güce sahip iki rüzgâr santralinin proje ve yapım çalışmaları devam etmektedir.