Enerjisa, Balıkesir Res projesini portföyüne ekledi.

01.04.2011

ENERJİSA, 142,5 MW GÜCÜ İLE TAMAMLANDIĞINDA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK RÜZGAR SANTRALLARINDAN BİRİ OLACAK OLAN BALIKESİR RES PROJESİNİ PORTFÖYÜNE EKLEDİ.

2013 YILI BAŞINDA DEVREYE ALINMASI HEDEFLENEN BARES RÜZGAR SANTRALI, 57 TÜRBİN İLE YILDA YAKLAŞIK  500 GWh ENERJİ ÜRETECEK.

SABANCI HOLDİNG ENERJİ GRUP BAŞKANI SELAHATTİN HAKMAN: “TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ENERJİSİ İHTİYACINI EN GÜVENİLİR VE ÇEVREYLE UYUMLU BİR ŞEKİLDE KARŞILAMAK İÇİN YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ ÜRETİMİMİZDEKİ PAYINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ.  142,5 MW GÜCÜNDEKİ BARES RES LİSANSINI PORTFÖYÜMÜZE EKLEYEREK, RÜZGAR YATIRIMLARIMIZDA BÜYÜK BİR ADIM ATTIK”

Türkiye elektrik sektörünün lideri olma yolunda hızla ve kararlılıkla ilerleyen Enerjisa, 142,5 MW gücündeki Bares rüzgar santralı lisansını portföyüne ekleyerek, rüzgar enerjisi alanında da büyük bir oyuncu olma kararlılığında olduğunu gösterdi.

2015 yılında en az 5.000 MW kurulu güce ulaşmayı hedefleyen Enerjisa’nın, üretim portföyünü büyütme ve çeşitlendirmeye yönelik faaliyetlerine hız kazandırdığını belirten Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, “Türkiye’nin elektrik enerjisi ihtiyacını en güvenilir ve çevreyle uyumlu bir şekilde karşılamak için yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimimizdeki payını artırmayı hedefliyoruz. 142,5 MW gücündeki BARES RES lisansını Enerjisa portföyüne ekleyerek rüzgar enerjisi alanında büyük bir adım attık” dedi.

Sahadaki proje hazırlık çalışmalarının 2011 yılı içerisinde başlayacağını ifade eden Hakman,“ Türkiye’nin tek sahadaki en büyük rüzgar santralı olma özelliği taşıyan Bares RES, 57 türbin ile yılda yaklaşık  500 GWh enerji üretecek. Santralı 2013 yılında  devreye almayı hedefliyoruz.” dedi.

Geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde devreye alınan 30 MW gücündeki Çanakkale Rüzgar Santralı’nın ardından 39 MW kurulu güce sahip Dağpazarı Rüzgar Enerjisi Santralı’nı da 2012 yılı içerisinde devreye almaya hazırlanan Enerjisa, satın aldığı Bares Elektrik Üretim Şirketi’nin bünyesinde bulunan “Bares Rüzgar Santrali” projesi ile rüzgardaki kurulu gücünü 211,5 MW’a çıkardı.

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş.
2006 yılından beri hızla büyüyen Enerjisa Üretim A.Ş. portföyü, 2011 yılı itibarıyla işletmede olan, inşa halinde ve mühendislik çalışmaları süren lisanlı projeler olarak 3.472,5 MW’tır. Bu portföye ek olarak, toplam kurulu gücü 1.035 MW olan projeler ise lisans başvurusu aşamasındadır.