Enerjisa, Yatırımlarına 39 Mw Gücündeki Dağpazarı Res’le Devam Ediyor

ENERJİSA, RÜZGAR YATIRIMLARINA 39 MW GÜCÜNDEKİ DAĞPAZARI RES’LE DEVAM EDİYOR

ENERJİSA, MERSİN’DE KURACAĞI DAĞPAZARI RÜZGAR SANTRALI’NIN TÜRBİN VE ELEKTRİK EKİPMANLARININ TEMİNİ İÇİN SIEMENS İLE SÖZLEŞME İMZALADI.

MERSİN’DE KURULACAK OLAN  ENERJİSA DAĞPAZARI RÜZGAR SANTRALI, YILDA YAKLAŞIK  129 GWh ENERJİ ÜRETECEK.

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ ÜRETİMDEKİ PAYINI ARTIRMAYI HEDEFLEYEN ENERJİSA, DAĞPAZARI RÜZGAR SANTRALIYLA KARBON SALIMINI 70 BİN TON AZALTARAK ÇEVRENİN KORUNMASINA KATKIDA BULUNACAK.

SABANCI HOLDİNG ENERJİ GRUBU BAŞKANI SELAHATTİN HAKMAN: “2015 YILI İÇİN HEDEFLEDİĞİMİZ EN AZ 5000 MW KURULU GÜCÜMÜZÜN %5-10’UNUN RÜZGAR ENERJİSİ SANTRALLARINDAN OLUŞMASINI ÖNGÖRÜYORUZ. ÇANAKKALE RÜZGAR SANTRALIMIZI ŞUBAT AYI İÇERİSİNDE BAŞARIYLA TAMAMLAYARAK DEVREYE ALDIK. İKİNCİ RÜZGAR PROJEMİZ OLAN DAĞPAZARI RÜZGAR SANTRALIMIZDA DA 2012’DE ÜRETİME BAŞLAYACAĞIZ. HEDEFLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA KARARLILIKLA İLERLİYORUZ”

Türkiye elektrik sektörünün lideri olma yolunda hızla ve kararlılıkla ilerleyen Enerjisa Enerji Üretim A.Ş., ikinci rüzgar santralı projesi olan Enerjisa Dağpazarı Rüzgar Santralı’nın türbin ve elektrik ekipmanlarının temini için Siemens ile sözleşme imzaladı.

Mersin’in Mut ilçesinde kurulacak olan Enerjisa Dağpazarı RES her biri 3 MW gücündeki 13 türbinle yılda yaklaşık 129 GWh elektrik üretecek.

Enerjisa’nın, üretim portföyünü büyütme ve çeşitlendirmeye yönelik faaliyetlerine hız kazandırdığını belirten Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, “2015 yılı için hedeflediğimiz en az 5000 MW kurulu gücümüzün %5-10’unun rüzgar enerjisi santrallarından oluşmasını öngörüyoruz. Enerjisa Çanakkale Rüzgar Santralı’mızı Şubat ayı içerisinde başarıyla tamamlayarak devreye aldık. İkinci rüzgar projemiz olan Enerjisa Dağpazarı Rüzgar Santralı’nın inşaatına Nisan ayında başlıyoruz. 2012’de ise santralımız elektrik üretmeye başlayacak. Hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla ilerliyoruz.” dedi.

Türkiye’nin elektrik enerjisi ihtiyacını en güvenilir ve çevreyle uyumlu bir şekilde karşılamak için yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimdeki payını artırmayı hedefleyen Enerjisa, ilk rüzgar santralını Siemens işbirliğiyle Çanakkale’de Şubat ayı içerisinde devreye alan Enerjisa, ikinci rüzgar santralı olan Dağpazarı’nı da 2012’de Şubat ayı içerisinde devreye alacak.

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş.
2006 yılından beri hızla büyüyen Enerjisa Üretim A.Ş. portföyü, 2010 yılı sonu itibarıyla işletmede olan, inşa halinde ve mühendislik çalışmaları süren lisanlı projeler olarak 3.328 MW’tır. Bu portföye ek olarak, toplam kurulu gücü 1.035 MW olan projeler ise lisans başvurusu aşamasındadır.