Enerjisa, 121 mw gücündeki ‘İncir Hidroelektrik Santralı’nı devraldı

İBA Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hisselerinin Enerjisa’ya Devri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Tarafından Onaylandı

Enerjisa, 121 mw gücündeki ‘İncir Hidroelektrik Santralı’nı devraldı

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş., Siirt ili sınırları içerisinde kurulacak olan 121 MW güce sahip İncir Hidroelektrik Santralı’nın (HES) üretim lisasını elinde bulunduran İBA Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin hisselerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK)’nın onayı uyarınca devraldı.

Enerjisa‘nın üretim portföyünü büyütme ve çeşitlendirmeye yönelik çalışmaları çerçevesinde devraldığı İBA Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Tic. A.Ş. Siirt ili Şirvan İlçesi sınırları içinde inşa edilecek 121 MW gücündeki “İncir HES” için 49 yıllığına üretim lisansına sahip. İncir HES, 2015 yılında devreye alındığında 370 GWh enerji üretecek.

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Selahattin Hakman, Enerjisa’nın üretim portföyünün stratejik avantaj yaratacak şekilde çeşitlendirildiğini belirterek, “İncir HES’in de portföye eklenmesiyle işletmede olan, inşa halinde ve mühendislik çalışmaları süren lisanlı projelerimizin toplam kurulu gücü 3.328 MW’a ulaştı. Bu portföye ek olarak, toplam kurulu gücü 1.035 MW olan projelerimiz ise lisans başvurusu aşamasındadır.” dedi.

ENERJİSA ENERJİ ÜRETİM A.Ş.

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş., enerji sektöründeki yeni iş olanaklarını değerlendirmek, kaliteli ve güvenilir bir enerji tedarikçisi ihtiyacını karşılamak amacıyla 4 Nisan 1996 yılında kurulmuştur.

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş., Kocaeli, Adana, Çanakkale ve Mersin'de faaliyet gösteren toplam 370 MW kapasiteli dört doğal gaz kombine çevrim santralının yanı sıra 2007 yılında gerçekleştirilen satın almalar sonrasında Antalya, Mersin ve Kahramanmaraş’ta işletmede olan 85 MW hidroelektrik üretim kapasitesini bünyesine katmıştır. 23 Ekim 2010’da açılışı yapılan 930 MW Kurulu gücündeki Bandırma Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı ve 26 Şubat 2011 tarihinde açılışı gerçekleştirilen 30 MW Kurulu gücündeki Çanakkale Rüzgâr Santralı’nın eklenmesi ile işletme halinde olan kurulu güç 1.415 MW’a ulaşmıştır.

İletişim:

Meltem Okyar Perdeci - Enerjisa Kurumsal İletişim Müdürü