GE Hizmet Sözleşmesi

Enerjisa, Türkiye’de 50 bin Evsel Abonenin Elektrik İhtiyacını Sağlayabilecek Kapasitede olan Üç Elektrik Santralının Bakım Hizmet Anlaşmasını General Electric ile imzaladı.

İSTANBUL, TÜRKİYE – 13 Ekim 2009 – Enerjisa Enerji Üretim A.Ş., GE Energy ile Türkiye’deki 50 bin evsel abonenin elektrik ihtiyacını karşılayacak düzeyde elektrik üreten üç doğal gaz santralının hizmet anlaşmasını altı  (6) yıl daha uzatan yeni bir anlaşma imzaladı.

Yeni yapılan Uzun Süreli Hizmet Anlaşması (Contractual Service Agreement-CSA), GE Energy ve Enerjisa arasında 2004’te imzalanan benzer bir sözleşmenin devamı niteliğini taşıyor. Anlaşma, Adana, Mersin ve Çanakkale’deki toplam 250 megawatt kurulu güce sahip olan ve yılda toplam iki milyar kilowatt-saat elektrik üreten santrallar için “Emre Amadelik” ve “Performans” garantilerini içeriyor. Bu anlaşma kapsamında, Enerjisa santrallarının altı yıl boyunca en yüksek düzeyde kesintisiz üretim yapması için planlı/plansız bakım ve onarım ihtiyaçları “önceden kestirimci yöntem” ile sağlanmaktadır. Böylece beklenmedik duruş ve üretim kayıpları minimize edilmekte ve öngörülemeyen masraflardan kaçınılmaktadır.

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. CEO’su Gerhard Wedam, “GE Energy ile ilişkimiz 15 yıl öncesine, üretim portföyümüzdeki altı doğal gaz türbinimiz için GE teknolojisini ilk kez tercih ettiğimiz günlere dayanır. GE’nin bize ve müşterilerimize güvenilir, verimli ve hesaplı elektrik sunabilmek için ihtiyacımız olan desteği sağlamaya devam edeceğinden eminiz”, dedi.

GE Energy Türkiye Müdürü Mete Maltepe “Enerjisa ile hizmet anlaşmamızın yenilenmesi, Türkiye’de önemli müşterilerimizle ortaklıklar kurarak yürüttüğümüz büyüme stratejimizin bir göstergesidir. Enerjisa ile imzaladığımız CSA gibi servis hizmetlerimiz, saha uzmanlığımızı ve gelişmiş teknolojilerimizi daha da ileriye taşıyarak, elektrik şirketlerine, tesis operatörlerine ve üreticilere operasyonel amaçlarını yerine getirmede yardımcı olmaktadır”, dedi.

GE Energy’nin Uzun Sureli Hizmet Anlaşmaları gaz türbin jeneratörleri ve aksesuar ekipmanları için performans garantilerinin yanı sıra planlı ve planlı olmayan hizmet dışı kalmalarda parça tedariği, onarımlar ve saha mühendislik hizmetlerini içerir. GE’nin uzun vadeli hizmet anlaşmaları müşterilere, bir yanda elektrik santrali operasyonlarından sabit bir gelir sağlarken diğer yanda önceden tahmin edilebilir bakım masrafları sunmak üzere yapılandırılmıştır. GE şu ana dek tüm dünyada 600’den fazla tesiste uzun süreli hizmet anlaşmaları yapmıştır.