Enerjisa’dan Eğitime Destek

Enerjisa, kurumsal sosyal sorumluluk alanlarından biri olarak belirlediği “eğitim” konusunda projeler geliştirmeye devam ediyor. Öncelikli olarak devreye aldığı 13 ilköğretim okulu ve 1 anaokulunun yenilenmesi projesi ile Ceyhan ve Seyhan Bölgesi’nde eğitim gören yaklaşık 500 minik öğrencinin daha iyi koşullarda eğitim alarak geleceğe hazırlanmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Türkiye elektrik pazarının lideri olmayı hedefleyen Enerjisa, tüm paydaşlarına sürdürülebilir değer yaratma misyonuna paralel olarak mevcut ve yatırım aşamasındaki santralları ile faaliyet gösterdiği bölgelerde yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla sosyal projeler üretmeye devam ediyor.

Enerjisa, uygulama ve yapım çalışmaları süren 1000 MW kurulu gücünde dokuz adet hidroelektrik santralı projesinin yer aldığı Seyhan ve Ceyhan Bölgesi’ndeki okulların eğitime elverişli duruma getirilmesi için çalışmalara başladı. Bu kapsamda bölgede en acil iyileştirilmeye ihtiyaç duyulan 13 ilköğretim okulunun ve 1 anaokulunun iç tefrişat ve restorasyonu tamamlandı.

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. CEO’su Gerhard Wedam, açılış töreninde yaptığı konuşmada Enerjisa’nın sektöründe, sadece operasyonel mükemmellik açısından değil, kurumsal sosyal sorumluluk bilinci açısından da bir referans olmasını amaçladıklarını belirtti. Seyhan ve Ceyhan Bölgeleri’ndeki köy okullarına çağdaş bir yapı kazandırarak, bu okullarda eğitim alan öğrencilerin gelecekte kendilerine, ailelerine, çevrelerine ve topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini arzu ettiklerini ifade eden Wedam, Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirilen bu işbirliğinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. CFO’su Özlenen Aydın ise Enerjisa’nın eğitime verdiği önemi vurgulayarak, “Bizler Enerjisa’ nın, sektöründe, sadece operasyonel mükemmellik açısından değil, kurumsal sosyal sorumluluk bilinci açısından da bir referans olmasını amaçlıyoruz. Bu nedenle santrallarımız ve projelerimiz çevresindeki yerel halka katkı sağlamak amacıyla, sürekli yeni projeler üzerinde çalışmaktayız.” dedi. Aydın ayrıca projede emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen tüm şahıs ve kurumlara teşekkürlerini sundu ve katkılarının devam edeceğini ifade etti.

Adana’da Gökçeköy, Andırap, Akdam, Kızlarsekisi, Salmanlı ve Kıbrıslılar İlköğretim Okulları; Kahramanmaraş’ta Beşen Merkez, Beşen Demirkapı, Kertmen Merkez, Demirlik Orta Oba, Kürtül Çamçukuru, Hacınınoğlu Merkez ve Yeniköy Merkez İlköğretim Okulları’nda eğitim alan yaklaşık 500 öğrenci, kendilerine hediye edilen okul çantalarıyla birlikte yenilenen okullarında 2009-2010 güz eğitim dönemine merhaba dedi.

Enerjisa ayrıca eğitime destek çalışmaları çerçevesinde yenilenen okulların kütüphanelerini zenginleştirmek üzere şirket çalışanları arasında “kitap bağışı” kampanyası da başlattı.