Enerjisa Kavşak bendi hidroelektrik santralı’nın inşaat hizmetleri için Age İnşaat’ı seçti

Sabancı-Verbund ortaklığı olan Enerjisa, Adana’da gerçekleştirilecek olan 180 MW kurulu gücündeki Kavşak Bendi Hidroelektrik Santralı’nın inşaat hizmetleri için AGE İnşaat ve Ticaret A.Ş.’yi tercih etti.

Yapılan anlaşma, Kozan ve Aladağ ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Yukarı Seyhan Nehri Havzası üzerinde kurulacak Kavşak Bendi Hidroelektrik Santralı’nın inşaat ve hidromekanik işlerini kapsıyor.

Ekim 2008’de temeli atılan ve yapım çalışmaları başlatılan 180 MW kurulu gücündeki Kavşak Bendi Hidroelektrik Santralı’nın 2012 yılında işletmeye alınması hedefleniyor.

Kavşak Bendi Hidroelektrik Santralları’nın anahtar teslim tüm elektro-mekanik ekipman teminini kapsayan teslimat/rezervasyon anlaşması ise Ekim 2008’de ALSTOM önderliğindeki konsorsiyum ile yapılmıştı.

Enerjisa Grubu

Enerjisa Grubu, 50:50 Sabancı Holding ve Verbund ortak girişimidir. Grup, entegre hizmetleri ile Türkiye elektrik pazarının lideri olmayı ve 2015 yılında minimum 5.000 MW kurulu gücü ile elektrik piyasasında %10 pazar payına ve 6 milyonu aşkın müşteriye ulaşmayı hedeflemektedir. 2009 yılında yaklaşık 3 milyon müşteriye sahip dağıtım şirketi Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’ nin devralınması, bu hedefe yönelik önemli bir kilometre taşı olmuştur.

Enerjisa Grubu, Türkiye elektrik enerjisi sektöründe, üretim, dağıtım, toptan ve perakende ticaretini geliştirmek yoluyla dikey entegrasyona dayalı yapısı dahilinde 3 şirketten oluşmaktadır; Enerjisa Enerji Üretim A.Ş., Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş., Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş.

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş.’nin halihazırdaki kurulu gücü 455 MW’dır. Kurulu gücün 370 MW’ı Kocaeli, Adana, Çanakkale ve Mersin'de faaliyet gösteren doğalgaz kombine çevrim santrallarına, 85 MW’ı Antalya, Mersin ve Kahramanmaraş’daki hidroelektrik santrallarına aittir.

Buna ek olarak 1000 MW kurulu gücünde dokuz adet hidroelektrik santralı, 450 MW kurulu gücünde Tufanbeyli Termik Santralı, 930 MW kurulu gücünde Bandırma Doğal Gaz Santralı ve 185 MW kurulu gücünde rüzgar santralı projeleri planlama ve yapım aşamasındadır.

AGE İnşaat ve Ticaret A.Ş.

1974 Yılında Kurulan ve 1998 Yılında Anonim Şirkete dönüştürülen AGE İnşaat ve Ticaret A.Ş., inşaat sektöründe baraj ve hidroelektrik santral, alt ve üst yapı ile tarımsal amaçlı sulama inşaatları alanlarında faaliyet göstermektedir.