Enerjisa, Çevre Yönetim Sistemlerinin Uygunluğunu ISO 14001:2004 Belgesi Alarak Belgeledi

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş., Genel Müdürlük ve tüm işletmelerinde hiçbir uygunsuzluk almadan ISO 14001:2004 belgesi almaya hak kazanarak, Çevre Yönetimi’nde fark yarattığını belgeledi.

Kocaeli, Adana, Çanakkale ve Mersin'de faaliyet gösteren toplam 370 MW kapasiteli dört doğal gaz kombine çevrim santrallerinin yanı sıra 2007 yılında gerçekleştirilen satın almalar sonrası Antalya, Mersin ve Kahramanmaraş’ta işletmede olan 85 MW hidroelektrik üretim kapasitesini bünyesinde bulunduran Enerjisa Enerji Üretim A.Ş., tüm işletmelerinde gerçekleştirilen altyapı hazırlıkları ve eğitimler sonunda, yapılan denetimlerde sağladığı başarı nedeniyle, Bureau Veritas tarafından verilen ISO 14001:2004 belgesini almaya hak kazandı.

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, faaliyetleri, ürünleri ve hizmetlerinin çevre üzerindeki etkilerini kontrol etmek suretiyle, kusursuz bir çevre performansına ulaşmayı hedefleyen şirketlerin, bu alandaki yönetim, değerlendirme, ölçme ve denetleme çalışmalarını etkin ve bütünlük içinde yürütebilmelerini sağlıyor. ISO 14001:2004 sertifikası ise, kuruluşun Çevre Yönetim Sistemi’ne uyum sağlamış olduğunu belgeliyor.

Ayrıca, Enerjisa Grubu bünyesinde bulunan Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. (Genel Müdürlük ve Kocaeli) ve Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş., 2006 yılından bu yana başarı ile devam ettirdiği ISO 9001:2000 kalite yönetimi standardından, yenilenen ISO 9001:2008 versiyonuna geçerek Bureau Veritas tarafından belgelendirilmeye hak kazandı.

Enerjisa Grubu

Enerjisa Grubu, 50:50 Sabancı Holding ve Verbund ortak girişimidir. Grup, entegre hizmetleri ile Türkiye elektrik pazarının lideri olmayı ve 2015 yılında minimum 5.000 MW kurulu gücü ile elektrik piyasasında %10 pazar payına ve 6 milyonu aşkın müşteriye ulaşmayı hedeflemektedir. 2009 yılında yaklaşık 3 milyon müşteriye sahip dağıtım şirketi Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’ nin devralınması, bu hedefe yönelik önemli bir kilometre taşı olmuştur.

Enerjisa Grubu, Türkiye elektrik enerjisi sektöründe, üretim, dağıtım, toptan ve perakende ticaretini geliştirmek yoluyla dikey entegrasyona dayalı yapısı dahilinde 3 şirketten oluşmaktadır; Enerjisa Enerji Üretim A.Ş., Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş., Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş.

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş.’nin halihazırdaki kurulu gücü 455 MW’dır. Kurulu gücün 370 MW’ı Kocaeli, Adana, Çanakkale ve Mersin'de faaliyet gösteren doğalgaz kombine çevrim santrallarına, 85 MW’ı Antalya, Mersin ve Kahramanmaraş’daki hidroelektrik santrallarına aittir.

Buna ek olarak 1000 MW kurulu gücünde dokuz adet hidroelektrik santralı, 450 MW kurulu gücünde Tufanbeyli Termik Santralı, 930 MW kurulu gücünde Bandırma Doğal Gaz Santralı ve 185 MW kurulu gücünde rüzgar santralı projeleri planlama ve yapım aşamasındadır.