Enerjisa 3 Yeni Hes İçin Alstom Konsorsiyumunu Seçti

ENERJISA TOPLAM 410 MW KURULU GÜCÜNDEKİ ÜÇ HİDROELEKTRİK SANTRALININ ELEKTROMEKANİK İŞLERİ İÇİN ALSTOM KONSORSİYUMUNU SEÇTİ

Yaklaşık 1200 GWh yıllık elektrik enerjisi üretimi hedeflenen Enerjisa Kavşak Bendi, Köprü ve Menge Hidroelektrik Santrallarının tüm elektromekanik teçhizatının temini, montajı ve işletmeye alınmasını kapsayan anlaşma Alstom önderliğindeki konsorsiyum ile imzalandı.

Adana’da Seyhan ve Göksu nehirleri üzerinde kurulacak olan Enerjisa Kavşak Bendi, Köprü ve Menge Hidroelektrik Santrallarının elektromekanik işleri için seçilen Alstom konsorsiyumu Alstom Power/Türkiye, Alstom Hydro/Fransa, Alstom Hydro/İspanya ve Ges Genel Elektrik/ Türkiye firmalarından oluşuyor.

Çalışmaları başlatılan üç hidroelektrik santralın 2010 ve 2011 yıllarında sırasıyla faaliyete geçmesi planlanmaktadır.

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı ve Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Hakman;  elektrik sektörünün gelecekteki lideri Enerjisa olarak, en kısa sürede projelerin hayata geçirilmesi sorumluluğunu taşıdıklarını bildirdi. Hakman ayrıca bu sorumluluk ile Ekim ayında temeli atılan Bandırma Doğal Gaz, Kavşak Bendi ve Hacınınoğlu Hidroelektrik Santralları’nın yanı sıra diğer projelerin çalışmalarının da hızla sürdürüldüğünü vurguladı.

Sabancı ve Verbund, birlikte Türkiye’deki elektrik enerjisi üretimi, dağıtımı, toptan ve perakende ticaretini işlerini geliştirme yolunda kararlılıkla ilerlemektedirler.2015 yılında minimum %10 pazar payı ile yaklaşık 5000 MW kurulu güce ulaşmayı hedefleyen Sabancı ve Verbund, gerçekleştirilecek elektrik dağıtım özelleştirmelerinde yer alarak, üretimden dağıtıma enerjinin her alanında yer almayı amaçlamaktadır.

Enerjisa’nın halihazırdaki kurulu gücü 455 MW’dır. Kurulu gücün 370 MW’ı Kocaeli, Adana, Çanakkale ve Mersin'de faaliyet gösteren doğalgaz kombine çevrim santrallarına, 85 MW’ı Antalya, Mersin ve Kahramanmaraş’daki hidroelektrik santrallarına aittir.

Buna ek olarak  1000 MW kurulu gücünde dokuz adet hidroelektrik santralı, 450 MW kurulu gücünde Tufanbeyli Termik Santralı, 920 MW kurulu gücünde Bandırma Doğal Gaz Santralı ve 185 MW kurulu gücünde rüzgar santralı projeleri planlama ve yapım aşamasındadır.